Úroky z úvěrů letí nahoru rychleji, než by musely

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Úroky z úvěrů letí nahoru rychleji, než by musely

FND firma na důvěru 10.08.2021

Úroky z úvěrů letí nahoru rychleji, než by musely

Lidé, kteří jakýmkoliv způsobem sledují vývoj úrokových sazeb u poskytovaných úvěrů, zaznamenávají již delší dobu jejich poměrně razantní zvyšování. Jaké jsou hlavní důvody tohoto zvyšování?

Jedním z důvodů není jen zvyšování základní sazby ČNB, ale především nebývale vysoká poptávka po nemovitostech a financování jejich nákupu prostřednictvím hypotéky. Lidé si prostě uvědomili, že chtějí bydlet ve vlastním, ať už se jedná o byt či rodinný dům. Důvody, proč se tomu tak děje především v posledním roce, hledejme ve změnách, které zasáhly téměř každého. Ano, je to i ono nemravné onemocnění, které většinu z nás sevřelo do svých chapadel. Možná to byl jeden z těch posledních impulzů, které člověka dostanou do situace „…a už nemám na co čekat, splním si svůj sen.“

Celého tohoto kolotoče samozřejmě využívají banky ke zvyšování úrokových sazeb na poskytované úvěry. Myslíte si, že dělají dobře? Z jejich pohledu je to naprosto bezchybná reakce – vysoká poptávka, delší doby vyřizování. Tak proč nezvýšit sazby? Z pohledu zákazníka, klienta, je to již trochu svízelnější. Proč bychom nemohli mít vše zadarmo? Proč bychom se nechali obsluhovat v restauraci a pak za to nezaplatili? A nakonec... Proč bychom vůbec nemohli pracovat úplně zadarmo, když i zadarmo všechno chceme?

Vše je o rovnováze. Netvrdíme, že můžeme fandit každé úrokové sazbě, se kterou se v nabídkách bank dennodenně setkáváme. Netvrdíme ani, že všichni klienti chtějí všechno zadarmo. Většina má soudnost a zodpovědnost.

Autor: Věroslav Hudec

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.