Pomůže Vám instinkt lovce nebo ovce?

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Pomůže Vám instinkt lovce nebo ovce?

FND firma na důvěru 06.05.2021

Pomůže Vám instinkt lovce nebo ovce?

Pokud se chystáte na hypotéku, je dobré vědět, kam se zařadíte a jak vám to (ne)pomůže. Každý je totiž jiný a všude se hodí něco jiného. Co a jak, jak se vidíte vy a co vám bude prospěšné? Dozvíte se dále.

Lovec

Člověk, který jde po sazbě. Alfasamec. Chlubič hospodský. „Já mám sazbu pod dvě procenta, heč.“ Tak toto určitě není ta nejlepší vlastnost při hledání hypotéky. Ale takových je mnoho. Kdo dočůrá nejdál, skoro bychom řekli, že jde o vítězství nad tím slabším. Frajer v hospodě, ale vstupní náklady na hypotéku „jak prase“. Ale hlavně, že mám nejlepší sazbu. Nebudeme tu uvádět, jak to funguje a že nejnižší sazba není ta nejlepší, to už jsme psali na našem Facebooku. Jde jen o popsání situace. A pokud někdo kvůli svému egu neuvažuje nad důsledky, asi není úplně ten pravý vůdce smečky. Nebo ano?

Ovce

Taky se to nabízí samo. Jdu se stádem a jak to dělají ostatní, udělám to taky. A jdou-li zrovna všichni po RPSN, protože je to moderní, přidám se. A pokud jsou zrovna moderní bezpoplatkové hypotéky, protože to říkali v televizi, chci ji taky. Dalo by se říci, že ovce má navrh nad lovcem, protože co je main stream, je fajn. Ale co když tomu v televizi nerozumí? Nebo má snad investigativní reportér více zkušeností než člověk, který v hypotékách udělá přes 100 milionů Kč ročně?

Tak kdo je lepší?

Ani jeden. Tady totiž rozhoduje úplně obyčejnej selskej rozum. Prostě sedlák vítězí. Ovce se dál pase se stádem a vlk se ani nedostane přes elektrický ohradník. Jak to myslíme? Jednoduše. Nenechat se zlákat super sazbou, nenechat se opít rohlíkem a důvěřuj, ale taky prověřuj. Něco málo si načíst, to nikdy neuškodí a alespoň minimální přehled vás posune úplně jinam. Nemyslíme tím studovat metodické pokyny jednotlivých bank, ale udělat si názor na RPSN, na sazbu, na poplatky, na banku nebo člověka obecně.

Není to horor

O tom už jsme také psali. Hypotéka opravdu není horor a není třeba se z toho víte co. A pokud se na to necítíte, aspoň si dobře vyberte toho, kdo vám s tím pomůže. Dokonce to píšeme v eBooku (Pět nejčastějších chyb při výběru hypotéky), tak si jej stáhněte zadara.

Jde Vám z toho hlava kolem? Chystáte se na hypotéku a nevíte si rady? Chcete-li, využijte kontakty a dáme to spolu dohromady.

Autor: Miroslav Škrabal

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.