Jak vybavit byt pro nájemníka

FND firma na důvěru FNDreality 06.03.2023

Jak vybavit byt pro nájemníka

Vzhledem k situaci, kdy si vlastní bydlení může dovolit stále méně lidí, je vhodné uvažovat o tom, že svoji nemovitost nebudete prodávat, ale pronajmete ji. Odpadne vám tak starost o to, jestli dostanete za dům nebo byt tolik, kolik chcete a jestli jej vůbec prodáte. Navíc vám do rozpočtu přibude i nějaký ten peníz za nájem. O nájemníky je ale potřeba se trochu postarat. Třeba zařízením bytu, který nabídnete. Co tedy pořídit?

Stálý nájemník, nebo střídačka

Nejprve si ujasněte, komu vlastně chcete byt pronajmout. Chcete někoho stálého, kdo zůstane dlouho a bude v podnájmu prostě bydlet? Nebo vám na tom nesejde a klidně pronajmete byt studentům, kteří se za rok odstěhují? Rozdíl je v tom, že stálý nájemník víc ocení, když se nastěhuje do nevybaveného bytu, který si pak zařídí dle svého. Zatímco student, nebo někdo na pracovním pobytu bude rád, když se o vybavení starat nemusí.

Nezapomeňte ale, že je určité vybavení, které by v bytě mělo být za všech okolností. Tedy kuchyňská linka, vana / sprcha, umyvadlo nebo toaleta. Třeba vám to zní jako samozřejmost, ale skutečně můžete narazit na inzeráty, které nabízí bydlení bez těchto propriet.

Barvy a design

Každý jsme jiný a vnímání designu je dost individuální. Doporučujeme tedy zvolit barvy, kachličky a sanitární vybavení v co nejvíce neutrální podobě. Uspokojíte širší škálu potenciálních nájemníků a po odstěhování nájemníka nebudete muset řešit, že se změnily standardy a design bytu zastaral. Volba decentní klasiky, která nerezaví je tedy mnohem výhodnější než pestré barvy. A třeba ještě v každé místnosti jiné. Bílá je zkrátka stálice, která neurazí a ladí ke všemu.

Vybavení bytu

Myslete na praktičnost. Nejen pro nájemníka, ale také pro sebe. Pokud hned na začátku zainvestujete do rozumného vybavení, tím méně nákladů vás bude čekat při obnově interiéru po odchodu nájemníka. Dřevo se například opravuje lépe než lamino.

Úložný prostor potřebuje každý. Ale zase to s ním nepřehánějte. Více skříní není potřeba a každý nájemník si je schopen menší či větší skříňku opatřit. Nejrozumnější je zainvestovat do vestavěných skříní, které déle vydrží a pokryjí ten největší nárok na úložné prostory.

Vybavení do koupelny a kuchyně je často to, na co se nájemníci nejvíce ptají. Nějaké základní nádobí je vždy plus. Jídelní stůl, pokud je na něj místo, a židle. V kuchyni doporučujeme omyvatelný nábytek. Čalouněný může doznat nenávratných škod.

Pokud se budete zamýšlet nad postelí, tak vězte, že je dobré ji mít k dispozici. Ale počítejte s tím, že ji nájemník možná bude chtít vyměnit. Postel, potažmo matraci, si lidé rádi volí sami.

Obývací část řešit nemusíte. Pohovka by stálému nájemníkovi překážela, když si bude byt zařizovat podle svého a u „studentských“ bytů se jedná o určitý nadstandard. Nějaký, alespoň malý, psací stůl je ovšem žádoucí.

Pamatujte tedy, že není nutné si lámat hlavu s designovým zařízením. Neutrální styl uspokojí většinu lidí a jen tak nevyjde z módy. Snadná údržba prodlouží životnost zařízení bytu a vám tak odpadne část nákladů. Vybavení bytu pro nájemníka není nic složitého. Když k němu přistoupíte s rozumem, neuděláte chybu.

Autor: FND Reality s.r.o.

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.