Víte, jak zabavit vaše dítě v autě?

FND firma na důvěru FNDauto 20.07.2022

Víte, jak zabavit vaše dítě v autě?

Není nad to, když si člověk může sednout do auta a soustředit se na jízdu. Ovšem s dětmi je tato představa nereálná. Všichni znáte určitě tu větu: Mami, kdy už tam budeme? Mě to tady nebaví...“. Děti se neúnavně ptají pořád dokola a vy se nemůžete soustředit na jízdu. Prostě je nutné je zabavit. Pojďme se podívat, jaké máme možnosti.

1) Autosedačka

Pohodlná autosedačka zajistí, aby vaše dítě nikde nic netlačilo. Do autosedačky je potřeba dítě správně obléknout. Nezapomeňte, že by se děti neměly do autosedačky dávat v bundách. Jen díky tomu lze zajistit maximální bezpečnost v případě nehody. Pohodlí také zajistí takzvané záhlavníky či nákrčníky, které dětem pomohou udržet hlavu ve správné poloze.

2) Oblíbená dětská hračka

Jestliže má vaše dítě oblíbenou hračku, určitě jí vezměte sebou. Malý cestovatel se sní na nějakou dobu zabaví. Ideální hračky jsou ty, které můžete připevnit k držadlu autosedačky.

3) Pití a jídlo

To je úplný základ, nic nepotěší víc, než oblíbené jídlo. Pečlivě ho zabalte, klidně i do více dóziček a postupně jej během jízdy vytahujte. A ať máte v duši klid, můžete si do auta pořídit zpětné zrcátko a děti kontrolovat, zda jsou v pořádku, aniž byste se za jízdy v autě museli otáčet.

4) Pohádky

Snad všechny děti milují pohádky. Zapněte jim audio příběh, který mají v oblibě a po jeho vyslechnutí si o něm s nimi společně popovídejte. Tím můžete děti nejméně na hodinu zabavit. Jestliže nevíte kam šáhnout po nahrávkách, Spotify má playlist s audio pohádkami.

5) Přestávky a odpočívadla

Při plánování cesty počítejte s častějšími přestávkami, protože žádné dítě, nevydrží dlouho sedět. Zkuste je vybírat podle toho, kde jsou k dispozici dětská hřiště. Na odpočívadlech s hřišti se děti protáhnou a unaví a po cestě třeba i na chvilku usnou.

6) Nejideálnější variantou je spánek

Zkuste si naplánovat cestu tak, aby vaše ratolest co nejvíc spala. Většina rodin se na delší cesty s dětmi vydává přes noc. 

Rozhodli jste se zapůjčit si u nás vůz? Doporučujeme mít vlastní autosedačku. Bezpečnost malého pasažéra je vždy na prvním místě. Naše auta jsou vybaveny Isofixem, což je velmi rychlé standardní ukotvení pro dětské autosedačky. 

Autor: FND Auto

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.