Jak připravit auto na jaro

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Jak připravit auto na jaro

FND firma na důvěru 28.04.2021

Jak připravit auto na jaro

Pro řidiče po zimě nastává jarní, respektive letní období, které vyžaduje údržbu a kontrolu vozidla. Jak připravit auto na jaro a na co nezapomenout?

Základem je nepochybně přezutí pneumatik na letní. V teplém období se nedoporučuje jezdit na zimních pneumatikách, především z hlediska bezpečnosti. Zimní pneumatiky nemají tak dobrou adhezi a vlastnosti za tepla jako letní. Minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm.

Dále doporučujeme vyměnit vodu do ostřikovačů za letní směs. Chladicí kapalina se nemění - tu je dobré vyměnit jednou za 5 let nebo podle pokynů předepsaných výrobcem.

Po zimě je také určitě vhodné vyměnit i gumičky na předních stěračích.

Všechny tyto běžné úkony zvládnete hravě i sami. Ovšem je dnes na trhu běžná nabídka kontroly před sezónou v autorizovaných servisech. Tyto kontroly jsou důkladné a dokážou vás upozornit na případné závady. Zároveň se vymění provozní kapaliny a vozidlo se základně nachystá na další sezónu.

Jako malý tip na závěr bychom přidali vyrazit na myčku a dopřát vašemu autu ten nejlepší mycí program včetně mytí podvozku.

O naše vozidla v autopůjčovnách se také pečlivě staráme. Nejenom, že už máme přezuté pneumatiky na letní, ale každé naše vozidlo prochází pravidelnou kontrolou po technické a mechanické stránce. Dbáme na to, aby naši klienti jezdili v autech, která jsou v pořádku a cítili se bezpečně a pohodlně.

Autor: FND Auto

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.