1. díl série Stavíme v Medlovicích: Příprava pozemku

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: 1. díl série Stavíme v Medlovicích: Příprava pozemku

FND firma na důvěru 12.04.2021

1. díl série Stavíme v Medlovicích: Příprava pozemku

Náš menší developerský projekt v Medlovicích představuje 7 rodinných domů o velikosti 4+kk. Pro zájemce o vlastní stavbu na klíč jsme nabízeli i pozemky za rozumnou cenu, kde si můžou postavit dům podle vlastních představ.

Samotnému zahájení stavby domů přechází dlouhé měsíce administrativy - plánování, projektování, vyřízení územního rozhodnutí a stavebního povolení. Vyřízení “stavebka” pro představu trvalo déle než rok. Žádali jsme totiž nejen o stavební povolení pro rodinné domy, ale i pro komunikaci včetně inženýrských sítí a veřejného osvětlení. Po kolaudaci předáme cestu i sítě obci k užívání.

Ke konci měsíce února letošního roku jsme konečně povolení získali a hned první týden v březnu jsme zahájili stavební práce. Začaly probíhat přípravné práce pro budování komunikace, inženýrské sítě, dešťovou i splaškovou vodu a prodloužení vodovodního řadu včetně přípojek k budoucím domům.

Pokud k pozemku není komunikace, tak se započíná jejím částečným vybudováním. Příprava pozemku začala jeho vytyčením dle geodetického plánu, určením výškových a polohopisných bodů, kácením dřevin a shrnutím ornice. Proběhly samotné výkopové práce pro položení potrubí (dešťové a splaškové kanalizace), další výkopy pro prodloužení vodovodního řadu a nasazení kanalizačních šachet.

Navozili jsme několik tun kameniva pro zpevnění pozemku a cest, aby byl umožněn přístup pro návoz materiálu stavební technikou. Následně se vrhneme na přípravu pozemků pro jednotlivé domy. Celá komunikace bude dokončena na podzim tohoto roku

15. dubna by měly být podle harmonogramu dokončeny přípravné práce a následně bude zahájena výstavba samostatných rodinných domů. Těšte se na další novinky ze stavby v Medlovicích v dalším díle.

Autor: FND Stavby

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.