Aukce nemovitostí: Nenechte se nachytat

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Aukce nemovitostí: Nenechte se nachytat

FND firma na důvěru 20.09.2021

Aukce nemovitostí: Nenechte se nachytat

Obchodní strategie malých ryb i velkých žraloků jsou různé. V jednom se ale vždy shodují - maximalizovat zisky. Proč jdeme svou vlastní cestou?

Na realitním trhu v letošním roce masivně čelíme „novému“ způsobu prodeje nemovitostí prostřednictvím aukce. Co se ale všechno za tímto obchodním procesem vše skrývá? To už vám poví jen málokdo. Pokusíme se vám ale odkrýt alespoň pár karet.

Realitní kanceláře sice slibují, že prodají vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu nebo kulantně řečeno, že ji prodají nejlepší nabídce. Víte ale zároveň, kolik z tohoto „navýšení prodejní ceny“, skutečně po ukončení obchodu získáte? Počítejte dobře.

Těmto kancelářím jde zejména o nalákání na nemovitost co nejvíce zájemců. Je obecně známo, že aukce výrazně zvyšují prodejní ceny nemovitostí. Myslíte si ale, že to tyto RK dělají tzv. zadarmo nebo ze své dobré vůle? Kdepak, jde jen o zisky, resp. o získání ještě vyšší provize a zkrátka vytěžit z obchodu co nejvíce.

Z cenového rozdílu mezi vyvolávací cenou a finální cenou se hradí organizační náklady za aukci a také provize realitnímu makléři. Abyste se mohli takové aukce zúčastnit, musíte uhradit tzv. dražební jistinu.

Tím, že některé realitky platí stovky tisíc korun, někdy až několik desítky milionů do reklamních kampaní, vidíte je v televizi, slyšíte v rádiu, míjíte v autě jejich billboardy... se vám jen snaží dostat do hlavy a podvědomě vás zmanipulovat, abyste nabyli pocitu, že se skutečně jedná o výhodný obchod.

A co plyne z toho, pokud aukci vyhrajete? Vyhráváte doopravdy? Zažádáte si o úvěr a o odhad ceny nemovitosti. Možná vás to překvapí, ale bude výrazně nižší než to, co máte uhradit. Co když na uhrazení nebudete mít dostatek vlastních prostředků? Sankce? Pokuta? Kolik to činí? To už se nikde nedozvíte.

Rychlost prodeje se (ne)vyplácí

Většina lidí, kteří vyhledávají možnost prodeje nemovitostí aukcí, potřebuje nemovitost prodat co nejrychleji (např. proto, že se člověk dostal do tíživé situace). Ovšem drtivá většina realitních kanceláří hlásá a maximálně usiluje o co nejrychlejší prodej nemovitosti, a to i bez aukce. Je klíčové pochopit, že aukčním prodejem nemovitosti vyhrává na celé čáře vždy realitní kancelář a těsně na druhém místě prodávající. Jak je to ale s kupujícím?

Ten, kdo prohrává, je kupující

Pokud je na straně kupujícího investor nebo prosperující člověk, který disponuje větším obnosem peněz, pravděpodobně ví, do čeho se pouští. Pokud se ale o nemovitost v aukci uchází běžný smrtelník, který nemá jinou možnost než nemovitost uhradit prostřednictvím úvěru, může velmi tvrdě narazit. A to zejména u odhadu ceny nemovitosti, který je nedílnou součástí získání úvěru.

Pokud bychom uvedli zjednodušený příklad, ihned pochopíte, co přesně máme na mysli:
hodnota nemovitosti: 1.000.000 Kč
odhad nemovitosti: 1.000.000 Kč
90% hypotéka: 900.000 Kč
vlastní peníze: 100.000 Kč
______________________________________________
hodnota nemovitosti po aukci: 1.400.000 Kč
odhad nemovitosti: 1.000.000 Kč
90% hypotéka: 900.000 Kč
vlastní peníze: 500.000 Kč

Jdeme a vždy půjdeme svou vlastní cestou

U nás ve FND Reality se aukčního prodeje nikdy nedočkáte. Proč do toho nejdeme? Je to zcela proti naší hlavní strategii, kterou je win-win. Naší hlavní filozofií je, aby nikdo neprohrál.

Co pro vás, jako prodávajícího, vyplývá ze spolupráce s FND Reality? Odhad ceny nemovitosti vám vypracujeme také, a to zcela zdarma. Navíc díky našemu nově vznikajícímu programu Staňte se tipařem získáte 50 % provize RK zpět

U nás ale vyhrává i kupující. Jak je to možné? U nemovitosti vidí vždy finální cenu včetně provize realitní kanceláře a právního servisu. Navíc dokážeme zajistit výhodné financování kupované nemovitosti a představíme vám revoluční způsob, jak ušetřit na měsíčních splátkách. Pro kupující je rovněž vhodný náš program Investiční nemovitost.

Autor: FND Reality

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.