4 varianty podlahového topení

FND firma na důvěru FNDstavby 31.05.2023

4 varianty podlahového topení

Podlahové topení je dnes takřka samozřejmostí, a to nejen jako systém určený k vytápění, ale i jako komfortní doplněk domácnosti. K jeho oblíbenosti přispívá čím dál větší nenáročnost instalace.

Topné fólie

Jednou z možností, jak vytvořit podlahové vytápění, je instalace topných folii pod podlahovou krytinu. Topné fólie se prodávají jako fólie určené pod laminátové podlahy a také se setkáme s topnými fóliemi určenými jako podlahové vytápění pod dřevěné podlahy nebo dlaždice. Výhodou topných fólií je jejich velmi jednoduchá montáž, ale hlavní předností je tloušťka topné fólie – jen 0,4 mm a schopnost vyhřívat v celé ploše. Tím je docíleno potřebného výkonu už při nižších teplotách. Stavební konstrukce jsou tak méně tepelně namáhány a povrchová teplota je rovnoměrně rozložena.

Topné rohože

Podlahového vytápění tvořené topnými rohožemi vyniká velmi rychlou a snadnou instalací. Topné rohože se liší svou velikostí, ale také příkonem. Topné rohože pro podlahové topení se skládají z topného kabelu a sklovláknité tkaniny. Napájení je z běžné sítě 230 V. Při instalaci topných rohož je třeba dbát návodu k použití a řídit se doporučeným schématem zapojení jednotlivých rohoží do systému podlahového vytápění. Topné rohože můžete zakoupit v mnoha variantách a provedeních, například topné rohože se samolepicí vrstvou či topné rohože pro podlahové vytápění.

Teplovodní podlahové topení

Toto podlahové topení je tvořeno dlouhým potrubím, které se dá umístit na nosiče podlahového panelu, na litý beton, či na stávající konstrukci a poté se napojí na zdroj ohřáté vody. U teplovodního vytápění se nejčastěji používá plastové či měděné potrubí a teplá voda se ohřívá nejčastěji v plynovém kotli (též elektricky, tepelným čerpadlem, teplovodní krbovou vložkou). Poté je ohřátá voda vedena páteřním rozvodem do rozdělovačů a odtud do jednotlivých rozvodů v podlahách jednotlivých místností. Pro novostavby se dnes používá v absolutní většině případů pokládka potrubí na systémovou desku.

Podlahové konvektory

Zajímavou variantou vytápění jsou teplovodní podlahové konvektory. Obvykle se používají v místnostech s francouzskými okny, prosklenými stěnami a všude tam, kde lidé nechtějí, aby bylo vidět klasické topení. Skryté topení v podobě konvektoru oceníte také tam, kde chcete ušetřit prostor a ponechat interiéru ničím nerušený vzhled. Konvektory jsou plnohodnotným zdrojem tepla, mají vysokou účinnost, ekonomický provoz i nízkou spotřebou energie. Existují ve variantách bez ventilátoru i s ventilátorem. Konvektory s ventilátorem oceníte i v létě, protože vedle vytápění zvládnou místnost také příjemně ochladit.

Zdroj: bydlenimagazin.cz

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.