Hypotéku teď nebo nikdy. Teď to ještě má smysl.

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Hypotéku teď nebo nikdy. Teď to ještě má smysl.

FND firma na důvěru 27.09.2021

Hypotéku teď nebo nikdy. Teď to ještě má smysl.

Čekáte a přemýšlíte o vlastním bydlení, ale nevíte, jestli je správná doba? Upřímně, lepší doba už byla, ale rozhodně se pořád vyplatí vzít si hypotéku právě teď. 

Pokud plánujete bydlet okamžitě, tak využijte naší Chytrou hypotéku, kde jsme schopni zajistit až 100 % financování kupní ceny nemovitosti.

Pokud plánujete výstavbu, nebo se po nemovitostech rozhlížíte, tak využijte Hypotéku dopředu, kde máte možnost si aktuální úrokové sazby zafixovat až na 3 roky a tím získat určitou výhodu a zároveň máte peníze ihned připraveny, jakmile svou vysněnou nemovitost naleznete. 

Ale abychom se vrátili k aktuální situaci na trhu, nečekejte na lepší podmínky, ty určitě v následujících několika letech nebudou.

    1. Úrokové sazby rostou – ČNB neustále zvedá základní Repo-sazbu – tedy sazbu, za kterou si banky půjčují peníze právě pro účely spotřebitelských úvěrů – tedy i hypoték. Začátkem roku tato sazba byla 0,25 %, nyní je již 0,7 % a do konce roku ji hodlá ČNB zvednout minimálně dvakrát. Je tedy předpoklad, že se bude pohybovat na úrovni 1-1,5 %.  
    2. Ceny nemovitostí rostou – poptávka roste, nabídka je stále malá, lidé by chtěli bydlet ve svém, tak kupují nemovitosti i za vyšší ceny. Za poslední rok ceny nemovitostí vzrostly o 18-35 % v závislosti na krajích (Praha +18,6 %, Brno +28,7 %, …). 
    3. Inflace také roste – ceny veškerého sortimentu i v návaznosti na nedostatek různých materiálů a produktů rostou, tím roste i inflace. Oficiálně se uvádí aktuální míra inflace 4,1 %, ale reálně to může být i dvojnásobek – proti tomu také bojuje ČNB pomocí svých finančních nástrojů. 

Tedy když shrneme všechny body – i když úrokové sazby rostou – průměrná úroková sazba v srpnu byla 2,32 % p. a., tak inflace je přes 4 % - tedy pořád minimálně 1 % na tom vyděláváte. Když k tomu připočítáte rostoucí ceny nemovitostí, tak můžete být v plusu ročně i několik desítek procent. Což se rozhodně vyplatí.

Autor: FND Finance

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.