PŘEHLED BANK A ODKLADŮ SPLÁTEK

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: PŘEHLED BANK A ODKLADŮ SPLÁTEK

FND firma na důvěru 19.06.2020

PŘEHLED BANK A ODKLADŮ SPLÁTEK

Jak se banky staví k odkladu splátek

Na začátek je potřeba říct pár věcí, nad kterými jsme se zamýšleli. Ačkoliv banky slibují, že odklad se nezapíše do registru, v záznamech banky zůstane. A pak bude záležet na každé bance, jak bude situaci posuzovat. Někteří bankéři se na to mohou dívat pozitivně s tím, že člověk svoje splátky řešil včas, aby se nedostal do problémů a může mu to dát plusové body při schvalování refinancování nebo u další hypotéky. Druhý úhel pohledu ale může nastat u bankéřů, kteří si to vyloží tak, že jakmile nastala krize, tak klient neměl na splácení a musel požádat o odklad splátek. Je to hodně diskutabilní a nelze predikovat, jak se banky v této situaci zachovají. 

Nepřipravenost

Teď nekritizujeme banky, ale upozorňujeme na celý systém, který ukazuje jednu zásadní skutečnost. Nepřipravenost na podobnou krizi. Lidé, kteří se ne vlastní vinou, ale vládním nařízením, dostali do kritické situace a snížil se jim rapidně příjem, jsou nyní v největším ohrožení. A reakce bank? Podívejte se níže na přehled, jak se k tomu jednotlivé banky postavily. 

Jako druhý zásadní nedostatek systému je ten, že banky nejsou příliš onlinově připraveny na krizi, jelikož vyžadují po zpracovatelích osobní kontakt s klientem. V době elektronických podpisů, datových schránek jste stále odkázáni na fyzický podpis na pobočce nebo v přítomnosti zpracovatele. Systém neumožňuje jinou variantu. I když to lze obejít a udělat vše online, ale pak se jak váš zpracovatel tak i vy sami dostáváte do situace, kdy nebude úvěr schválen a dochází k podvodu. Pokud vám tedy někdo tvrdí, že jde vše udělat online, pozor na to. Minimálně u jednoho podpisu je vyžadován osobní kontakt.

FND řešení chrání klienty

Situaci odkladu splátek jsme probírali i s našimi klienty, ale v době, kdy měsíčně platí oproti klasickému řešení výrazně méně, pro ně nepředstavuje problém ani to, když by šli kvůli krizové situaci na OČR nebo nedejbože do karantény. I v této situaci by FND klienti situaci ustáli bez problému a výpadek příjmu pro ně, díky nízkým splátkám hypotéky, nepředstavuje žádný problém v rodinném rozpočtu. Navíc jsme jim vytvořili velkou finanční rezervu, kterou mohou v případě potřeby využít. Zatím to nikdo z nich nevyužil. Když jste na podobné situace připraveni a máte rozpočty zmáknuté, můžete se nyní plně soustředit na rodinu a zvládnutí situace.

FND je tu pro všechny, kteří chtějí zůstat finančně za vodou. Pokud by vás zajímalo, jak byste na tom byli s námi, spočítejte si to na naší hypoteční kalkulačce.

 

Aktualizace 27.3.2020

Zdroj: OK KLIENT

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.