Hybridní fotovoltaické elektrárny se systémy STORION v domech FND Stavby

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Hybridní fotovoltaické elektrárny se systémy STORION v domech FND Stavby

FND firma na důvěru 26.04.2021

Hybridní fotovoltaické elektrárny se systémy STORION v domech FND Stavby

Kvalita, špičkový výkon, ukládání a sdílení elektřiny, ovladatelnost i automatické aktualizace a více jak 30 let spolehlivého provozu. To jsou systémy STORION, které jsou nově součástí standardů Rodinných domů Křelov.

Hybridní fotovoltaické elektrárny se systémy STORION v domech FND Stavby s.r.o.

Solární hybridní elektrárny se systémy STORION velice rychle získaly na českém i evropském trhu značné sympatie a oblíbenost nejen mezi laickou, ale i odbornou veřejností. Tyto unikátní fotovoltaické systémy jsou ověnčeny mnoha mezinárodními oceněními a svými technologickými parametry, kvalitou a spolehlivostí udávají trendy v oblasti výroby a ukládání obnovitelné energie ze slunce. Další nespornou předností je konektivita s inteligentní domácností a implementace do systému chytrého řízení spotřeby.

STORION je ucelený systém pro rezidentní a komerční použití

Uživatel HFVE se systémem STORION získá velkosériový produkt s 24/7 technickou podporou, vzdálenou správou a automatickými aktualizacemi a to po celou dobu životnosti, což je 30 a více let spolehlivého provozu. Garance životnosti baterie znamená, že i po deseti letech provozu bude využitelná kapacita baterie minimálně 80 %. A to bez kliček, bez tabulek výpočtu amortizace a bez „zadních vrátek“ předepsaných vybíjecích proudů, což nelze v konfiguraci měnič+baterie (bez řídící  jednotky EMS) dodržet.

Systémy disponují mimojiné funkcí peak-shaving a to spoluprací v rámci jedné infrastruktury VPP STORION. To je výhodu především pro budoucí eliminaci trvalých zvýšených plateb za hodnotu jističe a dalším přínosem je výhodnější vyjednávací pozice o cenách energie než pro jednotlivé sestavy bez vzdáleného ovládání. To vše představuje výrazný technologický náskok oproti konkurenčním bateriovým sestavám nebo individuálním tzv. „zákaznickým řešením“.

Významným akcelerátorem návratnosti STORIONů je každodenní využití kapacity baterií na 95 %! Konkurence využívá pouze 30 % kapacity, což je bohužel o návratnosti 45 let a více.

STORION VPP Virtual Power Plant & Virtuální elektrárna ve STORION zdarma

Tyto systémy vytváří funkční infrastrukturu a virtuální elektrárnu všech existujících provozovaných instalovaných bateriových systémů STORION na území ČR (SK, PL, HU a celé EU).

Spolehlivá ovladatelnost systémů uživatelem, instalační firmou, technickou podporou, obchodníkem s elektřinou, distributorem nebo regulátorem, umožňuje jedinečnou možnost obchodování a sdílení elektřiny na vznikajícím trhu. Komunita spokojených uživatelů těchto systémů narůstá každým dnem a dnes již nabízí souhrnnou kapacitu 8,4 MWh v bateriích, které jsou ovladatelné plošně (území státu), regionálně (dle místa připojení k rozvodně) nebo lokálně (ulice, území obce). Základním prvkem umožňujícím vytvoření struktury STORION VPP je bateriový systém STORION řízený/vybavený z výroby EMS (PLC průmyslový PC).

Funkční dálkově ovladatelná infrastruktura VPP STORION složená z prosumers (aktivní spotřebitel) nabízí podpůrné služby, stabilizaci sítě i obchodování s energií. Dálkové ovládání bateriových systémů na základě smluvního vztahu s majitelem bateriového úložiště nebo sdílení elektrické energie v rámci komunitní energetiky, je možné díky globálním technologickým standardům systémů.

Systémy STORION jsou klíčem ke značným úsporám elektrické energie, k efektivnímu skladování a využití vlastní vyrobené elektřiny, k dosažení energetické soběstačnosti a v neposlední řadě jsou nositelem nových trendů udržitelné energetiky.

Tyto systémy jsou nově součástí standardů domů v developerském projektu Rodinné domy Křelov, který má ve svém portfoliu firma FND Stavby.

Autor: SOLAR Energy Unlimited s.r.o.
Zdroj: PROSOLAR s.r.o.

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.