3. díl: 5 nejčastějších chyb při výběru hypotéky – Nehledíte na poplatky

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: 3. díl: 5 nejčastějších chyb při výběru hypotéky – Nehledíte na poplatky

FND firma na důvěru 05.03.2021

3. díl: 5 nejčastějších chyb při výběru hypotéky – Nehledíte na poplatky

Jednatel divize FND Finance si pro vás připravil třetí díl z naší mini série, ve které se zaměřuje na chybu „Nehledíte na poplatky“. Nebuďte jako ostatní a věnujte pár minut svého času našemu článku než následně tratit u špatné hypotéky.

Poplatky k bankám patří a k hypotékám také. A i když jsou bankovní poplatky často terčem útoků a dokonce každý rok soutěží v Mis nejlepší poplatek a světě, v hypotékách se na ně paradoxně nehledí. Přitom rozdíly v jednotlivých bankách mohou tvořit tisíce korun.

Hypotéka není jen o úrokové sazbě, ale právě i o níže uvedených poplatcích. A pokud si špatně vyberete hned na začátku, bude vám super úroková sazba dlouho vracet hromadu zaplacených poplatků.

Nejčastější jsou poplatky za ocenění nemovitosti, za čerpání na návrh na vklad nebo za obyčejný proces čerpání. Ano, za to, že vám banka pošle peníze, za to platíte. V některých případech dokonce poplatek za vyřízení hypotéky. Takže jdeme opět na čísla. Příkladem bude hypotéka na koupi rodinného domu. Opět vybírám tři banky, kde to „stojí“ za to.

Co banka, to různý poplatek. A co poplatek, to různá výše poplatku. Je tedy rozdíl, jestli za tyto poplatky na vstupu zaplatíte 1.500 Kč nebo 8.900 Kč. To je rozdíl 7.400 Kč.

Trochu úvahy, počítejte se mnou
Ve chvíli, kdybyste kvůli lepší sazbě zaplatili o tuto částku na poplatcích navíc, za jak dlouho se vám to v té lepší sazbě vrátí? Co třeba, kdybych měsíčně na splátce uspořil 150 Kč? Ano, počítáte správně, vrátí se to za 49 měsíců. Kdy ty to tedy mělo význam? Ano, správně, při fixaci delší než 3 roky. Takže nezapomeňte na náš oblíbený bankovní sport – poplatky! Co by tomu řekl Patrik Nacher, kdybyste se na něj nezaměřili?

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.