Požadavek na rychlost prodeje nemovitosti se rapidně zvyšuje

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Požadavek na rychlost prodeje nemovitosti se rapidně zvyšuje

FND firma na důvěru 29.04.2021

Požadavek na rychlost prodeje nemovitosti se rapidně zvyšuje

Již déle jak rok trvající pandemie a s ní spojená opatření nutí čím dál více lidí do prodeje svých nemovitostí. Snižují se stavy, lidé přichází o zaměstnání i svá podnikání. Nedostatek financí je nutí dělat rozhodnutí, které nikdy udělat nechtěli - prodat svou nemovitost.

Téměř denně se v naší praxi setkáváme s tím, že se na nás s prodejem nemovitosti obrací lidé, kteří ji vůbec prodat nechtěli. Víme, že tato situace není pro nikoho příjemná a jednoduchá, proto se snažíme k našim klientům chovat s maximální vstřícností, lidsky a s pochopením.

Tím, že naše klienty dohnala aktuální situace k vyčerpání svých zdrojů a rezerv, je na nás kladen větší tlak - prodat nemovitost co nejrychleji. Z realitního pohledu se tento požadavek snažíme brát jako výzvu, díky které si na poradách stanovujeme nové cíle a strategie, jak uspíšit prodej nemovitosti.

Domníváme se, že pokud těmto lidem my i ostatní realitky nedokážeme prodat jejich nemovitost včas, může jim hrozit například zatížení exekucí. Vypozorovali jsme, že drtivá většina klientů chce této situaci předejít a řešit ji dříve než nastane.

Naše portfolio služeb zatím není tak široké, abychom nemovitosti například přeprodali prostřednictvím výkupu, ale nutí nás to při nejmenším k zamyšlení, jestli není ten pravý čas na to posunout FND Reality zase o kus dál - zaměřit se na pomoc těmto lidem, nabídnout jim službu výkupu nemovitosti a v ideálním případě nechat klienty v dané nemovitosti bydlet v nájmu.

Pokud jsou klienti opravdu v tíživé situaci, za uvážení stojí i další myšlenka, že bychom danou nemovitost převzali do své režie, nabízeli ji k prodeji a klientům ihned vyplatili tzv. zálohu z prodeje nemovitosti dopředu ještě před tím než pro nemovitost najdeme nového majitele. Tím zajistíme alespoň částečnou finanční pomoc našim klientům, a to ihned od náběru nemovitosti.

Situace není příznivá, ale snažíme se na ni reagovat jak nejrychleji dokážeme. Věříme, že společně to zvládneme.

Autor: FND Reality

NACHYTŘETE SE

Nové články

benefits backgound
DŮVĚRYHODNOST

DŮVĚRYHODNOST

Důvěra se nedá koupit, musíme si ji zasloužit svými činy a výsledky.


Spolehněte se na nás.

BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Zajistíme za vás všechny papíry, oběhneme úřady a zajistíme financování.


Vy žijte

ODHODLÁNÍ

ODHODLÁNÍ

Ne pro nás není odpověď. Hledáme takové řešení, které dává smysl.


Vám i nám.

EMPATIE

EMPATIE

Chápeme vaše problémy i obavy. Pomůžeme vám najít řešení.


Nasloucháme.

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Ten umí to a ten zas tohle. V FND za vás vyřešíme vše co je třeba.


Pod jednou střechou.